جرم گیری و بروساژ دندان




جرمگیری و بروساژ دو روش درمانی هستند که با تمیز کردن و حذف پلاک های دندانی باعث جلوگیری از بیماری های لثه و پوسیدگی دندان، خوشبو شدن دهان، بهبود ظاهر و از بین بردن زردی دندانها می شوند. در بعضی از افراد به دلیل ویژگی های بیولوژیکی و ساختار ضعیف دندان ها باید هر 6 ماه یکبار و در باقی افراد سالی یک بار نیاز به جرمگیری دارند.










جرم دندان اولین مرحله از مراحل پوسیدگی دندان است. پلاک‌های میکروبی که به آن‌ها باکتری‌های استرپتوکوک گفته می‌شود، در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، واکنش با بزاق دهان و در کنار موارد معدنی سطح دندان‌ها، لایه‌ای سخت به نام جرم را تشکیل می‌دهند. در صورت برداشته نشدن این لایه، دندان‌های شما کاملا در خطر پوسیدگی قرار دارند.

علاوه بر این نکته، جرم به دندان‌ها ظاهری زردرنگ و زشت می‌دهد. جرم باعث بوی بد دهان نیز می‌شود و در درمان‌های دیگر نیز، ممکن است اختلال ایجاد کند. در دنیای امروز که سلامت دندان‌ها یکی از نشانه‌های مهم سلامت عمومی فرد شناخته می‌شود، نمی‌توان از جرم گیری دندان به راحتی عبور کرد.



جرم گیری دندان چیست؟



جرم دندان لایه ای زرد و سفت از میکروب ها و مواد غذایی است که به مرور زمان روی دندان ها و اطراف لثه تشکیل میشود. جرمگیری دندان، این پلاک هایی که معمولا از تجمع میکروب ها، مواد غذایی و املاح بزاق دهان تشکیل شده است را به روش های مخصوص دندانپزشکی از بین برده و به سلامت دندان ها کمک میکند.



چرا جرم گیری دندان ضروری است؟



  • کاهش بوی بد دهان

  • جلوگیری از پوسیدگی دندان

  • افزایش طول عمر سالم دندان ها

  • بهبود زیبایی ظاهر و سفید تر شدن دندان ها

  • جلوگیری از بیماری لثه

  • بهبود التهاب خونریزی لثه



بروساژ دندان چیست؟



پروساژ دندان یکی از روش های دندان پزشکی است که پس از اتمام جرم گیری برای یک دست و صاف کردن سطح دندان ها انجام می شود. در این روش دندان پزشک با یک دستگاه چرخشی و مواد مخصوص لکه های دندان و جرم های باقی مانده را از بین میبرد. در نتیجه باعث سفید تر شدن دندان و جلوگیری و از تجمع مجدد پلاک و جرم ها می شود

تفاوت بروساژ و جرمگیری دندان چیست؟



تفاوت بروساژ و جرمگیری دندان

تفاوت جرم گیری و بروساژ دندان چیست ؟در جرم گیری دندان ما چندین مرحله را برای رسیدن به هدف خود که برداشتن جرم‌هاست، طی می‌کنیم. البته جرمگیری را می‌توان به روش‌های مختلفی انجام داد. اولین روش، استفاده از ابزارهای دستی است. در این حالت، پلاک‌ها به کمک جرمگیری به استفاده از لامسه برای شناسایی و برداشتن جرم‌ها استفاده می‌کنیم. البته در حال حاضر، ابزارهای دندانپزشکی مدرنی برای برداشتن جرم‌ها وجود دارند.

گاهی مشاهده می‌شود جرم‌ها به جز دندان، روی لثه هم تشکیل شده‌اند. در این حالت، باید از کورتاژ لثه استفاده کرد.

در مرحله دوم جرم گیری دندان، نوبت به بروساژ می‌رسد. در بروساژ، با استفاده از یک خمیردندان خاص و یک برس برقی چرخشی، دندان‌ها تمیز می‌شوند. بروساژ می‌تواند سطح دندان‌ها را صیقل داده و لایه‌های رنگی را که سختی زیادی ندارند از میان ببرد.

در اینجا باید به یک نکته ظریف، که تفاوت میان جرم گیری دندان و بلیچینگ دندان است، توجه کنید. جرمگیری روش اصلی سفید کردن دندان ها نیست. البته بعد از جرمگیری با محصولاتی مثل خمیر دندان ها و دهانشویه‌ها ممکن است بتوانیم دندان‌ها را سفید کنیم. همچنین هزینه جرم گیری دندان با بلیچینگ دندان تفاوت داشته و ارزان‌تر است.

تمام دندانپزشکان متفق‌القول توصیه می‌کنند که در سال، حداقل یک یا دو بار جرم گیری دندان انجام شود. به این ترتیب دندان‌ها و لثه، از آسیب‌هایی که ممکن است در اثر تشکیل جرم متحمل شوند، در امان می‌مانند.

مهمترین باورهای نادرست درباره جرمگیری دندان



یکی از آزاردهنده‌ترین باورهای نادرستی که درباره جرم گیری دندان وجود دارد، اعتقاد به آسیب‌زنندگی آن است. برخی تصور می‌کنند که جرمگیری ممکن است به مینای دندان آسیب زده یا آن را حساس کند. این موضوع تنها در حالتی صادق است که بلافاصله بعد از جرم گیری دندان، شما کاملا بهداشت دهان و دندان را فراموش کرده و آن‌ها را به حال خود بگذارید. در صورت حفظ دندان‌هادر برابر تشکیل جرم‌های جدید، اصلا نباید نگران پوسیدگی سریع آن‌ها باشید.

یکی دیگر از باورهای اشتباه در مورد جرم گیری دندان، این است که در این پروسیجر، لایه‌ای از دندان تراشیده می‌شود. بدیهی است که چنین موضوعی بی اساس بوده و هیچ دندانپزشکی تصمیم به آسیب به ساختار اصلی دندان‌ها را نمی گیرد. در جرم گیری دندان، تنها پلاک‌ها و جرم سطح دندان است که برداشته می‌شود.

بیشتر خوانید: جرم گیری ایمپلنت دندان


احتمالا دلیل به وجود آمدن این باور، این است که برخی از مردم بعد از جرم گیری دندان، احساس کوچکتر شدن دندان‌ها یا بیشتر شدن فضای خالی میان‌ آن‌ها را داشته‌اند. در حالی که دلیل واقعی این امر، زدوده شدن لایه جرم است.

 







Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *